Sezonul estival înseamnă, pentru multă lume, perioada de concedii, plecatul la mare sau la munte împreună cu prietenii sau familia. Prima întrebare, după stabilirea bugetului, este unde mergem ? În funcţie de buget puteţi opta între …
Litoralul românesc
Un sejur de şapte zile, în perioada 11 iulie – 20 iulie, la un hotel de 2** în Eforie Nord, preţul unei camere duble, cu mic dejun inclus, ajunge până la 400 de lei. Preţul acoperă contravaloare unui televizor în cameră, a unui frigider şi include informatii turistice, primirea si transmiterea mesajelor, distribuirea corespondentei, trezirea turistilor la cerere, presa la receptie, pastrarea bagajelor in conditii special amenajate, seif, pastrarea obiectelor uitate si returnarea lor, apel in caz de urgenta, precum şi distributia de pliante. În altă ordine de idei, pentru un sejur în perioada iulie – august la un hotel de 3*** în staţiunea Mangalia, preţul unei camere duble, cu mic dejun inclus, este de aproximativ 400 de lei. Costul include baie cu dus, televizor, telefon cu linie internationala, frigider, aer conditionat, acces la piscina exterioara a hotelului şi internet wireless la mezaninul hotelului. Cazarea într-o cameră dublă, în perioada iulie – august, la un hotel de 4**** în Mamaia, ajunge până la 1.300 de lei şi beneficiază de mic dejun inclus, minibar, linie telefonica internationala, televizor, cablu TV, aer conditionat, balcon.
Hotel vs. gazdă
Închirierea unui apartament cu două camere în Constanţa costă între 50 şi 70 de lei pe zi, o semnificativă diferenţă comparativ cu preţurile unei camere duble la hotel. Condiţiile pentru o cameră luată de la o gazdă sunt asemănătoare cu cele ale unui hotel având, după noroc sau orientare, dotări precum frigider, televizor, aer condiţionat, etc. Pentru cei care ajung târziu şi nu prind loc la hotel sau nu dispun de un buged pentru cazare la hotel atunci o gazdă ar fi soluţia mai ieftină.
Străinătatea
Aici preţurile ajung la sume cu trei zerouri în coadă pentru moneda euro însă dar ar fi să faci o comparaţie între serviciile oferite în România şi cele din străinătate atunci cred că sunt nişte costuri pe care , dacă ai de unde să le “scazi”, poţi să o faci cu încredere. Normal că sunt şi excepţii dar marea majoritate sunt hoteluri de 5*****, all inclusive, transport cu avionul inclus, excursii, hoteluri ultra moderne şi locuri impresionante pentru cei care nu au mai fost.
De ce străinătatea “bate” turismul intern ?
De multe ori se întâmplă ca preţurile practicate de operatorii de turism interni să tindă spre infinit. Să luăm anul acesta spre exemplu când, teoretic, suntem în criză şi lucrurile ar trebuie să stagneze, chiar să scadă dacă ar fi să ne gândim că multe din salarii scad. Ei bine, operatorii de turism, patronii hotelieri, nici nu se gândesc la aşa ceva. Ba mai mult, citeam undeva prin evenimentul sau gândul că la noi în ţară comisionul acordat angajaţilor este undeva la 5%-6% iar în străinătate, în peste 60% din staţiuni, comisionul acordat salariaţilor ajunge şi până la 15%. Atunci stăm şi ne întrebăm de ce acolo se poartă cu tine ca şi cu un “rege” şi aici ai condiţii “jegoase”.
Ce preferi, străinătate sau turismul intern ?
Sursa: blog.rohanmedia.com Autor: Florin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ptr un raspuns imediat si rapid, recomand sa cititi ultimele zece impresii de pe Litoralul romanesc: http://amfostacolo.ro/impresii-sejur?rid=9 ; treceti la ultimele zece din Turcia, Grecia sau Bulgaria...
RăspundețiȘtergeresorry, http://amfostacolo.ro/impresii-sejur.php?rid=90 mai sus
RăspundețiȘtergere