marți, 30 iunie 2009

Turcia, destinatia perfecta pentru vacantele de familie


Munte şi mare, peisaje care pe alocuri îţi taie răsuflarea, tradiţie, ospitalitate, preţuri competitive pentru pachetele turistice, servicii de calitate, bazare şi capacitate de negociere, distracţie pentru toate vârstele, odihnă şi relaxare, asta înseamnă Turcia în câteva cuvinte.

Dar, mai presus de toate, consider Turcia o destinaţie perfectă pentru o vacanţă practică. Şi când spun asta gândesc din punctul de vedere al unei familii de români cu cel puţin un copil şi venituri medii.

Turcia ni s-a părut alegerea optimă din următoarele motive:

  • durata scurtă a drumului cu avionul (aproximativ 2 ore), avantaj incontestabil pentru călătoriile cu copii.

  • preţurile pentru serviciile all inclusive la hotel de 5* la fel ca pentru mic dejun si 3* în Grecia, Creta, Cipru, Malta şi Austria (aşa rezulta din cautările noastre la acea vreme). Iar pentru famiile cu copil mic chiar consider necesar sistemul all inclusive, mai ales ca nu poţi merge în excursii lungi.

  • raportul preţ/calitatea serviciilor în Turcia părea comparabil cu Egipt şi Tunisia. Egiptul ieşea din calcul din cauza temperaturilor prea mari pentru copil in iunie şi a distanţei mai lungi (peste 3 ore cu avionul). Tunisia rămânea la egalitate în ce priveşte durata transportului, dar era tăiată de pe listă întrucât o vizitasem cu doi ani în urmă. Plus că tot farmecul Tunisiei stă în excursia în Sahara, iar cu copilul mic nici nu intră în discuţie o călătorie de două zile cu autocarul.
Şi nu am regretat nicio clipă alegerea făcută. Turcia s-a dovedit alegerea ideală pentru criteriile noastre:
  • facilităţi de joacă şi distracţie pentru copil

  • sistem all inclusiv acceptabil ca preţ

  • servicii care să reflecte preţul plătit

  • plajă cu nisip şi apă caldă

  • distracţie şi relaxare

  • peisaje care să te umple de viaţă

  • drum scurt până la destinaţia finală

Am oscilat foarte mult între ofertele agenţiilor, mai ales că ne hotărâsem destul de târziu pentru Turcia şi nu prea mai aveam ce alege (Aşa NU!) În cele din urmă am ales staţiunea Lara-Kundu, Antalya, hotel Delphin Diva, 5*, aflat la doar 11km de aeroport. Actualmente, Delphin Diva face parte din renumitul lanţ hotelier Delphin (Comert Hotels), dar el fusese achiziţionat exact în anul acela de către noii proprietari. Încă era cunoscut ca Riva Diva şi avea mult mai puţină căutare. Asta a fost bafta noastră, mai ales că pachetele turistice se vindeau şi la un preţ promoţional, hotelul fiind în plin proces de rebrand-uire.

Acesta este site-ul oficial al hotelului Delphin Diva http://www.delphindiva.com/index.php?action=request&lang=eng

Iar acestea sunt câteva din momentele de vis petrecute acolo:










Şi câteva imagini din excursia în Antalya, singura în care ne-am încumetat să mergem cu piciul.




Nu vă închipuiţi că au lipsit aventurile cu picimea... nici vorbă. Dar despre asta în episodul următor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu