Exemplu, Montreal. După 3 zile de febră spre 40 grade Celsius am fost nevoită să apelez la o clinică de urgenţe. Era cu 2 zile înainte de data întoarcerii şi problema se punea destul de serios, având în vedere că ne aştepta o călătorie de 14 ore de zbor. Aveam asigurare de la o firmă din Canada, n-au fost niciun fel de probleme. Doar că a trebuit să sun după fiecare etapă a investigaţiilor să raportez starea copilului, diagnosticul şi recomadările medicale. Mi-am recuperat banii şi de la asigurările din România când a fost cazul, dar cred ca per ansamblu am dat mai multe explicaţii, ce-i drept post eveniment.
Oricum, aventura urgenţă la Montreal a fost destul de tensionantă. Am aşteptat la urgenţe vreo 3-4 ore până să-mi vadă un medic copilul cu 39.9 grade Celsius. Am fost nevoită să-mi cumpar singură de la farmacia din incinta clinicii un supozitor antitermic ca să nu ajung la complicaţii şi mai mari până ne sosea rândul. Unii mi-au zis că am fost norocoasă că am aşteptat doar atât că se putea şi mai rău. În schimb serviciile medicale au fost ireproşabile.
Ce m-a ajutat psihic de fiecare dată a fost faptul că eram informată cât de cât despre sistemul de sănătate din ţara în care călătoream. Ar fi fost şi mai frustant să mă ia prin surprindere o aşteptare de 3-4 ore la urgenţe cu 40 grade Celsius febră. Motiv pentru care vă recomand şi vouă acelaşi lucru: informaţi-vă măcar în linii mari cum trebuie să procedaţi în caz de urgenţă medicală şi la ce să vă aşteptaţi într-o astfel de situaţie. Nimeni nu îşi doreşte să treacă prin astfel de experienţe, dar, trebuie să recunoaştem, ele se întâmplă. Iar când călătoreşti cu copii probabilitatea apariţiei complicaţiilor e şi mai mare.
Ce am reţinut, aşadar, din aventura urgenţă la Montreal:
1. Informarea asupra sistemului medical mi-a fost de un real ajutor.
2. Nu plec niciodată în călătorie fără poliţă de asigurare medicală.
Călătorie liniştită vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu